anbi

Algemeen nuttig beoogde instelling anbi

Sinds januari 2014 is stichting CDKL-5 NL aangewezen als ANBI. Een ANBI is een algemeen nuttig beoogde instelling. Stichting CDKL-5 NL kan alleen aangewezen worden wanneer ze aan de eisen voldoet van een ANBI. Enkele voorbeelden zijn: Stichting CDKL-5 NL moet zich voor minstens 90% inzetten voor het algemeen nut en ze mag geen winstoogmerk hebben. Voor de verdere eisen kunt u terecht op de website van de belastingdienst.

Wat betekend dat voor u en voor ons?

Voor erfenissen en schenkingen die de instelling gebruikt voor algemeen nut, behoeft geen belasting betaald te worden. En wanneer de stichting schenkingen doet, behoeft de ontvanger geen schenkbelasting te betalen. Daarnaast kunnen donateurs hun giften aftrekken van de inkomsten of vennootschapsbelasting. Dit in het kort, want ook hiervoor is nog meer informatie te vinden op de website van de belastingdienst.

Stichting cdkl-5 NL is natuurlijk zeer trots dit u te mogen melden. We hopen dat deze aanwijzing zal leiden in meer vertrouwen en mogelijkheden tot samenwerkingen met onze stichting. Stichting cdkl-5 NL werkt met grote regelmaat samen met stichtingen wereldwijd en hoopt dat we nog veel meer samenwerkingsverbanden kunnen sluiten. Een aantal voorbeelden en stichtingen waar we regelmatig contacten mee onderhouden zijn de stichtingen waarvan hun logo aan de onderkant van onze site staan vermeld. De afspraken die nu voornamelijk zijn gemaakt hebben nog niets financieels in zich en er worden op het moment dan ook alleen afspraken gemaakt op het gebied van informatie vergaring. Dit wil zeggen dat er regelmatig contact is over nieuwe onderzoeken, nieuwe ontwikkelingen en andere belangrijke gegevens die we u niet kunnen onthouden. Natuurlijk is het zaak in de toekomst ook het financiele plaatje te veranderen, en hiervoor is een anbi een mooie start. Het verlaagd de drempel van bedrijven en stichtingen naar onze stichting.